Usein kesäaikaan kiinnitetään enemmän huomiota jalkojen kuntoon, kun ne ovat enemmän esillä sandaaleissa. Muista kuitenkin myös talviaikaan hoitaa hyvin jalkojasi; päivittäinen pesu, sopiva jalkavoide, laadukkaat sukat (tarvittaessa tukisukat) sekä kunnolliset, tilavat jalkineet, joissa on pitävä pohja (tarvittaessa nastat) talven liukkaille teille. Hoidata iho-ja kynsimuutokset ajoissa ammattilaisella. Jalkojenhoito ja kaatumisen ehkäisy kunnollisilla jalkineilla ovat pieniä, mutta merkittäviä tekoja terveyden eteen.

Mikäli kenkäsi kaipaavat korjausta, mainiot koko maan kattavat suutaripalvelut löytyvät Vuodasta. Heiltä saat myös laadukkaat hoitotuotteet jalkineillesi. Kannattaa tutustua, sillä kunnolliset läheltä löytyvät suutaripalvelut ovat vähentyneet. Tämä palvelu hoituu Postin kautta, saat lähetyspussinkin kotiisi!

Jalat kaipaavat myös liikuntaa, tämä Selkäliiton jalkajumppa on helppo toteuttaa kotona. Jalkaterän lihakset vahvistuvat, liikkuvuus ja tasapaino paranee. Mikäli Sinulla on rajoitteita liikkumisessa, valitse liikkeistä omaan tilanteesi sopivat tai kysy lisäohjeita ammattilaiselta.